Jan Ø. hårdt mærket af VM-exit

To bolde var alt, der skilte Jan Ø. Jørgensen fra en semifinaleplads og en sikker medajle ved VM i badminton i Guangzhou i Kina. Men på de afgørende bolde var hans modstander, syvendeseedede Nguyen Tien Minh fra Vietnam, simpelthen skarpere. Kvartfinalen blev derfor endestationen for den danske badmintonspiller, der ellers havde drømt om at gentage Peter Rasmussens triumf fra VM i 1997, hvor han overraskede alt og alle ved at snuppe guldet.

Selv om Jan Ø. Jørgensen nu har fået fredagens nederlag lidt på afstand, ærgrer han sig dog stadig over, at han ikke var i stand til at løfte sit spil, da det gjaldt:

- Jeg er stadig irriteret over, at jeg ikke stod på skamlen i søndags. Det sidder stadig i mig. Det må jeg indrømme. Det er uden tvivl mit værste nederlag, fordi jeg var så tæt på, siger han og fortsætter:

- Jeg spillede ikke særlig godt. Jeg ramte ikke stregerne, og det føltes bare sløvt og langsomt. Jeg kæmpede bare for det. Og hvis jeg skal være positiv, er det vel meget godt at være tæt på VM-medalje, når man spiller dårligt.

VM-nederlaget var så hårdt for den danske spiller, at han har været nødt til at lægge ketsjere og fjerbolde helt væk.

- Jeg har sørget for at have et par gode dage sammen med min kæreste og familie. Jeg har spillet lidt golf. De ting har været i højsæddet, så det ikke bare var tilbage til træning med det samme. Det var der brug for.

Samtidig sørgede landstræner Lars Uhre for hurtigt at få taget en god, lang snak med Jan Ø. Jørgensen:

- På dagen var Jan selvfølgelig skuffet. Men vi fik en snak dagen efter, hvor han var mere fattet i forhold til sin præstation, og vi snakkede sammen om, hvad der ikke var godt nok. Vi fandt frem til det, der skal arbejdes på, så Jan kan kæmpe med om medaljer i fremtiden, siger Lars Uhre.

Trods Jan Ø. Jørgensens bristede medajledrøm rejste Danmark stadig hjem fra VM med to medaljer i bagagen. Tættest på guld var herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen, der nåede helt til finalen, mens damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen vandt bronze.

Derfor mener Lars Uhre også, at VM var en succes:

- Selvfølgelig var det ærgerligt med Jan, fordi han var så tæt på. Men vi fik indfriet den målsætning, vi havde lavet før VM, og det er vi meget stolte af, siger landstræneren, der hæfter sig ved, at Kina ikke længere er så suveræne.

’Riget i midten havde før mesterskabet på hjemmebane taget 15 guldmedaljer i træk ved VM og OL-slutrunder. I år blev det dog ’kun til to guldmedaljer i de fem rækker.

Næste år skal VM afholdes i Ballerup Super Arena.

Dagens Gossip