Jan Ø. Jørgensen får hård vej til VM-succes

Som andenseedet ved VM i august var den danske badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen på forhånd sikker på først at kunne møde den regerende mester og verdensetter, Chen Long, i en eventuel finale.

Men derudover var der ikke meget at smile over for danskeren, da lodtrækningen tirsdag fandt sted i Jakarta.

For både den femfoldige verdensmester og dobbelte OL-guldvinder, Lin Dan fra Kina, samt Malaysias stjerne Lee Chong Wei, der er useedet efter fravær grundet dopingdom, er endt i danskerens halvdel. Det samme er landsmanden Hans-Kristian Vittinghus, som er 14.-seedet.

Dermed venter der Jan Ø. Jørgensen en hård vej frem til den finale, han er seedet til.

Syvendeseedede Viktor Axelsen er i modsatte halvdel sammen med Chen Long, som han kan møde i kvartfinalen.

Jan Ø. Jørgensen starter mod Thailands Boonsak Ponsana, mens både Axelsen og Vittinghus har på papiret overkommelige opgaver i første runde.

Til gengæld fik den andenseedede herredouble med Carsten Mogensen og Mathias Boe en fin lodtrækning, hvor de først i semifinalen kan møde fjerdeseedede Chai Biao og Hong Wei fra Kina.

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen fik ligeledes en fornuftig lodtrækning. De fjerdeseedede danskere kan tidligst i semifinalen møde et par, som er seedet højere end dem selv.

Lidt sværere ser det ud for Christinna Pedersen i mixeddoublen sammen med Joachim Fischer. Her kan de allerede i kvartfinalen møde de topseedede kinesere Zhang Nan og Zhao Yunlei.

I damesingle får useedede Line Kjærsfeldt det også svært. Allerede i sin tredje kamp kan hun stå over for den tredjeseedede kineser Li Xuerui.

VM begynder 10. august i Indonesiens hovedstad Jakarta.

/ritzau/

Dagens Gossip