Jan Ø. Jørgensen slår ønskemodstander i VM-åbning

Jan Ø. Jørgensen er klar til anden runde ved VM i badminton efter sejr over thailænderen Boonsak Ponsana, der er nummer 27 på verdensranglisten.

Den andenseedede dansker vandt på 37 minutter med 21-9, 21-19 efter at have misset sine to første matchbolde.

Det var 10. gang i træk, at Jan Ø. Jørgensen vandt over Boonsak Ponsana. Thailænderen har kun vundet det første indbyrdes møde mellem de to tilbage i 2008.

Dermed har Jan Ø. Jørgensen stadig mulighed for at sikre sig karrierens første VM-medalje. Ved verdensmesterskaberne sidste år på dansk grund måtte han trække sig med en skade i 1/8-finalen.

Jan Ø. Jørgensen kom godt ud til kampen, selv om begge spillere skulle vænne sig til udfordringer med at kontrollere vinden i hallen.

Ved nettet var danskeren stærkest, og det brugte han som afsæt til at komme hurtigt i front. Midtvejs knækkede første sæt helt over, da Jan Ø. Jørgensen vandt syv dueller i træk og gik fra 11-7 til 18-7.

Kort efter vandt danskeren sættet 21-9, da thailænderen sendte fjerbolden ud bag baglinjen.

Andet sæt blev indledt med thailandsk dominans, men Jan Ø. Jørgensen var efter at have været nede med fem point oppe med 13-10. Den føring kunne Ponsana ikke hente trods lidt dansk sjusk, og Jan Ø. vandt sættet 21-19 og dermed kampen.

Onsdag møder Jan Ø. Jørgensen Milan Ludik fra Tjekkiet i anden runde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip