Jan Ø. vil presse det sidste ud i stort titelforsvar

Skrevet af admin

02/06/2015

Mest læste i dag

Jan Ø. Jørgensen indleder onsdag titelforsvaret ved Indonesia Open, en af de fem såkaldte Superseries Premier-turneringer, hvor hele verdenseliten i badminton er til stede.

Den 27-årige danske herresingle har dog ikke haft et optimalt forløb op til turneringen i Jakarta.

- Jeg har ikke haft det bedste forløb med en forstrækning fra holdfinalen (DM for hold) og sygdom under Sudirman Cup (VM for mixede hold), men jeg er i bedring og fik kampe i sidste uge, som var vigtige.

- Vi har været af sted i lang tid nu, så vi prøver at presse det sidste ud. Ellers vil jeg bare nyde de gode minder og gå på banen med alt, hvad jeg har, siger Jan Ø. Jørgensen til Badminton Danmarks hjemmeside.

I sidste uge nåede han frem til semifinalen ved Australian Open i Sydney, hvor han tabte til landsmanden Viktor Axelsen.

Sidste år vandt Jan Ø. Jørgensen Indonesia Open i herresingle som den første europæer.

Det skete blandt andet med en sejr i semifinalen over kineseren Chen Long, som et par måneder senere blev verdensmester.

- Jeg husker stemningen og intensiteten i de afgørende kampe. Der var en helt vild atmosfære i hallen, som jeg aldrig glemmer, og som du ikke finder andre steder.

- Den (sejr) har betydet rigtig meget. Det er mit største resultat, og jeg er meget stolt af at have den på cv'et, siger Jan Ø. Jørgensen.

Danskeren skal onsdag møde en kvalifikationsspiller.

Hvis Jan Ø. Jørgensen holder sin seedning som nummer tre, kommer han formentlig til at stå over for Kinas femdobbelte verdensmester og dobbelte olympiske mester, Lin Dan, i semifinalen.

/ritzau/