Jan Trøjborg død: Læs mindeordene fra statsminister Helle Thorning-Schmidt

Beskeden om Jan Trøjborgs pludselige død ryster også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Jan Trøjborg, der var borgmester i Horsens og formand for Kommunernes Landsforening, døde under et motionscykelløb, hvor han faldt om med et hjertestop.

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget den meget triste nyhed om Jan Trøjborgs alt for tidlige bortgang. Mine tanker går til hans børn og nærmeste, der har mistet en kærlig far og et varmt og generøst menneske. Deres tab kan ikke erstattes, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

- Jan var en stærk og solid figur hos Socialdemokraterne gennem flere årtier. Som medlem af Folketinget, som minister og som borgmester. På poster som blandt andet forsvarsminister, industriminister, erhvervsminister og transportminister satte han et kompetent og varigt præg på regeringerne op gennem 90erne.

- Hans evner for at samarbejde og hans resultatorienterede livsanskuelse gjorde det oplagt, at han i 2005 blev valgt som borgmester i Horsens, byen der fyldte så meget i hans liv og virke.

- At Jan blev formand for Kommunernes Landsforening var oplagt. Hans personlige og politiske integritet skabte med rette en stor respekt om ham.

- Jeg vil savne Jan Trøjborg for det, han også var: En god kammerat man kunne stole på. En ven. Et menneske med humor, overskud og stor klogskab. Vi vil savne ham, siger Helle Thorning Schmidt.

 

Æret være hans minde.”.

 

Dagens Gossip