Jannik Hansen og svenske tvillinger stråler i NHL

22/11/2015

Jannik Hansen både scorede og lavede assist, da danskerens NHL-klub Vancouver Canucks natten til søndag dansk tid bankede Chicago Blackhawks 6-3.

Et kvarter inde i første periode sneg Hansen sig ind under Chicagos mål. Her modtog han pucken og kunne enkelt styre den i nettet til stillingen 2-1.

Trods en god præstation må danskeren se to svenske holdkammerater løbe med overskrifterne. Sedin-tvillingerne var nemlig uhyre farlige og tegnede sig for ni point tilsammen.

Daniel Sedin scorede tre gange og lavede en assist, mens brormand Henrik Sedin scorede en enkelt gang og lavede imponerende fire assist.

Langt fra så godt gik det for den danske målmand Frederik Andersen, der også var i aktion natten til søndag for sin klub Anaheim Ducks.

Danskeren blev passeret fem gange i et ydmygende 0-5-nederlag til Tampa Bay Lightning.

Så sent som fredag var træner Bruce Boudreau ude med opbakning til Frederik Andersen, efter han også var blevet skudt i sænk i midtugen. Nu får danskeren brug for mere tillid og opbakning, hvis han ikke ufrivilligt må en tur på bænken.

Andersens holdkammerat og konkurrent Anton Khudobin er flere gange i denne sæson blevet foretrukket i målet på bekostning af danskeren.

Også Mikkel Bødker og Nikolaj Ehlers tilbragte natten på isen i NHL. De to spillere var sågar med i samme kamp, da Winnipeg Jets slog Arizona Coyotes med 3-2 på hjemmebane.

Mikkel Bødker gjorde ellers sit til, at Arizona skulle få point, da han midt i første periode blev noteret for en assist i forbindelse med 1-1-scoringen. Kort efter kom Arizona også foran 2-1, inden de efterfølgende to perioder begge blev tabt 0-1.

Nikolaj Ehlers gjorde mest opmærksom på sig selv ved at være indblandet i to udvisninger. Den ene må Ehlers selv tage skylden for, mens den anden skyldtes en forkert indskiftning af Ehlers, så der var for mange Winnipeg-spillere på banen.