Jannik Vestergaard: Jeg er klar til næste skridt

Den danske landsholdsspiller Jannik Vestergaard ser frem til at tage det næste skridt i karrieren med skiftet fra Werder Bremen til Borussia Mönchengladbach.

- Lige fra begyndelsen gav skiftet mening for mig. Borussia er en stor klub med en fantastisk historie. Det er et ungt hold med store ambitioner, og jeg mener selv, at jeg er klar til at tage det næste skridt.

- Jeg har haft halvandet, vidunderlige år i Bremen, hvor jeg har udviklet mig enormt som fodboldspiller og menneske. Jeg er blevet moden, og nu er jeg klar til den næste udfordring, siger Jannik Vestergaard til Borussia Mönchengladbachs hjemmeside.

Hans skifte til Mönchengladbach blev offentliggjort tidligere fredag, hvor det også fremgik, at danskeren har skrevet en fem år lang kontrakt med sin nye tyske klub.

Her får han også mulighed for at spille europæisk klubfodbold i den kommende sæson, hvor Mönchengladbach skal spille om kvalifikation til Champions League.

- Alle spillere ønsker at spille på den internationale scene, men ikke alle får chancen. Så jeg er meget taknemmelig over at have den mulighed hos Borussia, og selvfølgelig er det mit mål at spille i Champions League, men vi har stadig noget arbejde, før den dag kommer, siger forsvarsspilleren.

I Mönchengladbach kommer han til at spille sammen med landsmanden Andreas Christensen, og selv om det ikke var afgørende for kontrakten, så glæder det Jannik Vestergaard.

- Jeg ser virkelig frem til at spille sammen med ham på klubplan.

- Andreas er ikke bare en kvalitetsspiller, men også en god ven. Vi har kendt hinanden i mange år. At han spiller her var selvfølgelig ikke afgørende for mit skifte, men det var helt sikkert en bonus, siger Vestergaard.

Landsholdsspilleren forenes ikke blot med Andreas Christensen i Mönchengladbach, da Vestergaards 14-årige fætter faktisk spiller ungdomsfodbold i klubben.

- Min fætter Mika spiller for Borussias U14-hold. Han glædede sig meget over, at skiftet var en kendsgerning i dag. En del af min familie kommer fra området, så det er lidt som er være lidt tættere på sit hjem, siger Jannik Vestergaard blandt andet.

Danskeren har både dansk og tysk pas, og han bliver den 17. dansker i klubben.

/ritzau/

Dagens Gossip