Jannik Vestergaard skifter til tysk topklub

Den danske landsholdsspiller Jannik Vestergaard bytter bundesligaklubben Werder Bremen ud med ligarivalen Borussia Mönchengladbach.

Det bekræfter Mönchengladbach på sin hjemmeside fredag eftermiddag. Jannik Vestergaard har underskrevet en fem år lang aftale med klubben, som han altså er bundet til indtil sommeren 2021.

- Jannik vil med sin erfaring, som han trods sin unge alder allerede har erhvervet sig, og sin fysiske styrke spille en vigtig rolle for vores bageste række, siger Mönchengladbachs sportsdirektør, Max Eberl.

Ifølge fodboldmagasinet Kicker har Borussia Mönchengladbach i første omgang betalt 12 millioner euro (89 millioner kroner) for den danske stopper, men bonusaftaler kan skubbe prisen yderligere i vejret.

Mönchengladbach bliver Jannik Vestergaards tredje klub i den bedste tyske række, siden han debuterede for Hoffenheim i foråret 2011.

Det er indtil videre blevet til 119 kampe og 7 mål i Bundesligaen, ligesom han har optrådt otte gange på det danske landshold.

Med skiftet tager han også et spring opad i klubhierarkiet fra Werder Bremen, der i hele sidste sæson kæmpede mod nedrykning, til Mönchengladbach, der sluttede på fjerdepladsen og skal spille kvalifikation til Champions League efter sommerferien.

I Mönchengladbach gør han landsmanden Andreas Christensen selskab, og der er derfor lagt op til, at den ambitiøse klub går ind til den kommende sæson med en rent dansk forsvarsduo.

Jannik Vestergaard, der har både dansk og tysk pas, har i øvrigt familiære bånd til sin nye klub, idet hans fætter spiller på Mönchengladbachs U14-mandskab.

Den 199 centimeter høje forsvarsspiller bliver den 17. dansker i klubben. Ulrik le Fevre var den første i 1969.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip