Janukovitj: Jeg træder ikke tilbage

Ukraines præsident, Viktor Janukovitj, fordømmer "kup" og siger, at han ikke agter at træde tilbage, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Det fortæller Janukovitj til en lokal tv-station.

- De begivenheder, som vores land og hele verden er vidne til, er et eksempel på et statskup.

- Jeg forlader ikke landet og tager et andet sted hen. Jeg agter ikke at træde tilbage. Jeg er den lovligt valgte præsident, siger han ifølge AFP.

Samtidig kalder Janukovitj ifølge nyhedsbureauet Reuters oppositionen for "gangstere", som "terroriserer" landet. Den pressede præsident sammenligner situationen i Ukraine med Tyskland i 1930'erne, da Adolf Hitler kom til magten.

Han fordømmer desuden alle beslutninger taget i landets parlament, som blandt andet har valgt at ændre straffeloven, så de forseelser som oppositionspolitikeren Julia Timosjenko er dømt for, formentlig ikke længere vil kunne føre til en dom.

- De beslutninger, de har taget i dag, er illegitime. Jeg har ingen intentioner om at underskrive noget som helst, siger Janukovitj ifølge Reuters.

Han tilføjer, at han nægter at forlade Ukraine.

Præsidentens residens og officielle bygning i Kijev stod lørdag morgen tom, og demonstranter har nu indtaget bygningerne.

Der har dagen igennem ikke været noget nyt om, hvor Janukovitj befinder sig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip