Japanere vil til bunds i mistanke om urent OL-værtskab

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

Den japanske regering går nu selv ind i sagen, hvor franske efterforskere har fundet en mistænkelig millionoverførsel, der peger i retning af, at valget af Tokyo som vært for OL i 2020 ikke var efter bogen.

- Vi vil finde ud af, hvad der er fakta i den her sag, siger Yoshihide Suga, der er talsmand for Japans regering.

Kilder tæt på de franske efterforskere fortalte torsdag til det franske nyhedsbureau AFP, at der er foregået en suspekt pengeoverførsel til Papa Massata Diack, der er søn af den korruptionsanklagede Lamine Diack, som er ekspræsident i Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Over to omgange skulle der være overført et beløb, der samlet svarer til omkring 13 millioner kroner til en virksomhed ejet af Papa Massata Diack.

Regeringen kan bekræfte, at overførslen har fundet sted, men det vides altså ikke, om der blot er tale om konsulenthonorarer, som den japanske komité bag OL hævder, eller om det var et forsøg på at købe sig til værtskabet.

Komitéen bag OL var allerede torsdag ude for at dementere korruptionsbeskyldningerne.

I 2013 blev Tokyo valgt som OL-vært foran kandidaterne Istanbul og Madrid.

OL i Tokyo om fire år har allerede været ramt af flere uheldige sager. Byggeplanerne for det olympiske stadion er ændret, fordi den oprindelige plan viste sig for dyr, og logoet måtte ændres på grund af beskyldninger om plagiat.

/ritzau/AFP