Japans militær i alarmberedskab efter nordkoreansk trussel

Skrevet af admin

03/02/2016

Mest læste i dag

Den japanske forsvarsminister, Gen Nakatani, har onsdag beordret militæret i alarmberedskab, så det er klar til at forsvare landet mod ballistiske missiler fra Nordkorea, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det sker ifølge Reuters, efter at Nordkorea tirsdag varslede, at landet vil affyre og sende en satellit ud i rummet i løbet af perioden fra 8. til 25. februar.

Meldingen anses for at være et tegn på, at det isolerede land arbejder på at udvikle teknologi om langtrækkende ballistiske missiler.

Den japanske premierminister, Shinzo Abe, siger, at han vil samarbejde med USA og andre lande om at få Nordkorea til at droppe sine planer.

Samtidig kalder han de nordkoreanske planer "en alvorlig provokation", der vil overtræde FN-resolutionerne.

- Virkeligheden er, at det er en affyring af et ballistisk missil, siger Shinzo Abe i det japanske parlament ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også USA og Kina har udtrykt stor bekymring, ligesom Sydkorea siger, at Nordkorea kommer til at betale "en alvorlig pris", hvis det udfører affyringen som planlagt.

Det menes, at raketten sandsynligvis vil flyve over den japanske ø Okinawa i Stillehavet i en højde af flere hundrede kilometer.

Styret i Pyongyang udførte i begyndelsen af januar sin fjerde atomtest i strid med FN's sanktioner.

/ritzau/