Japans minister trækker sig efter stadion-kaos

De økonomiske problemer med at opføre Tokyos hovedstadion til OL i 2020 har fået Japans sportsminister, Hakubun Shimomura, til at trække sig.

Shimomura har fredag afleveret sin opsigelse, men landets premierminister, Shinzo Abe, har dog bedt sin minister om at blive siddende frem til oktober.

I juli beordrede Shinzo Abe en fuldstændig gennemgang af planerne for stadionbyggeriet, der tegnede til at blive dobbelt så dyrt som i den oprindelige plan. Det blev dengang anslået, at byggeriet ville ende med at koste 13,7 milliarder kroner.

En analysegruppe har givet både Japans sportsministerium og et statsligt drevet sportsligt råd skylden for, at det ikke er lykkedes at overholde de oprindelige budgetter.

- Jeg har tilbudt min tilbagetræden til premierministeren per telefon i går aftes (torsdag).

- Jeg har skabt problemer og bekymring hos befolkningen, siger Hakubun Shimomura fredag på et pressemøde.

Den afgående sportsminister vil ifølge AFP tilbagebetale seks måneders ministerløn, mens han holder fast i størstedelen af sin indkomst, som han modtager for at sidde i Japans parlament.

For nylig blev de japanske OL-arrangører tvunget til at droppe det officielle logo, der blev beskyldt for at være et plagiat. Den påstand blev dog afvist, men arrangørerne har alligevel besluttet, at logoet ikke vil blive brugt.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip