Japans OL-værter skærer budget med 13 milliarder

Japans OL-værter for 2020 har skåret omfattende i budgettet, men synes stadig at være på sporet.

Japanerne droppede tidligere på måneden sit olympiske stadion, som ville være blevet det dyreste stadion i verden.

Sammen med andre besparelser betyder det, at japanerne har skåret 13,5 milliarder kroner i sit samlede budget.

Det fortæller IOC-præsident Thomas Bach på et pressemøde onsdag efter, at IOC og OL-arrangørerne havde haft møde for at drøfte ændringerne. Mødel holdt de i forbindelse med en kongres i Kuala Lumpur i Malaysia.

- Det har ikke været nogen nem beslutning for den japanske regering, men vi respekterer og forstår fuldt og helt, at i tider som disse, har man ikke lyst til at bygge verdens største stadion, siger Thomas Bach.

IOC vedtog for syv måneder siden et nyt regelsæt, som skal gøre det billigere at arrangere OL. De japanske besparelser er lavet siden da.

Byggeriet af det nye olympiske stadion vil begynde efter nytår, og ifølge Thomas Bach vil IOC fra start følge med på sidelinjen for hele tiden at sikre, at det nye stadion trods besparelser stadig bliver i topklasse.

De japanske OL-arrangører forventer at bruge i omegnen af 2,8 milliarder dollar eller 19 milliarder kroner. Til sammenligning brugte værterne i London for tre år siden rundt regnet 122 milliarder kroner.

- Vi skal have det bedste af det bedste for sportsfolk og fans. Og det er jeg sikker på, at vi vil får, siger IOC-chefen torsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip