Japansk sekretær får bøde for tatoveringer

Det må de offentligt ansatte i millionbyen Osaka erkende, efter at byens uddannelsesmyndighed netop har givet en 23-årig skolesekretær en bøde, fordi hun er tatoveret.

Sanktionen blev indført i 2012, da Osakas etiske retningslinjer blev revideret, fordi et barn blev skræmt af den tatovering, en kommunal embedsmand havde på armen, skriver Weird Asian News.

»Hvis en ansat i kommunen har tatoveringer, som kan ses af offentligheden, vil bystyret miste sin troværdighed, fordi det vil gøre borgerne nervøse og intimiderede,« skriver byens borgmester Hashimoto i en udtalelse til de ansatte.

Samtidig er samtlige 38.000 offentligt ansatte i Osaka blevet bedt om at udfylde et spørgeskema med angivelse af, hvor de er tatoveret.

I Japan, hvor tatoveringer bliver forbundet med den berygtede mafiagruppe Yakuza, der er verdens største organiserede kriminelle netværk, kan det i forvejen være stigmatiserende at have fået sprøjtet blæk i huden.

Om det er det, der har fået skolesekretæren til at fortryde sine tatoveringer vides ikke, men hun har i hvert fald besluttet sig for at få sine tatoveringer fjernet.

Dagens Gossip