Jarlov skeptisk over for erhvervsfolk i skolebestyrelser

Skrevet af BNB

24/08/2013
»Dem, der har berettigede interesser i en organisation skal sidde i bestyrelsen. Når man på gymnasiale og videregående uddannelser har taget erhvervsfolk ind, er det fordi, man gerne har villet erhvervsrette uddannelserne. Det er ikke særligt relevant for folkeskolen, hvor det skal handle om dannelse og almen viden snarere end erhvervskompetencer,« siger Rasmus Jarlov.»Selv om jeg selv er godt opdraget i erhvervslivet, så er erhvervsfolk generelt ikke klogere end andre mennesker. Jeg tror ikke, det bliver erhvervslivets topfolk, der vil gide at sidde i skolebestyrelser. Og hvis det kun er halvdygtige erhvervsfolk, så tror jeg faktisk, at der på de fleste folkeskoler er forældre, som har lige så gode kompetencer. Mange af dem er jo selv erhvervsfolk,« tilføjer han.Dansk Erhverv er stærk fortaler for, at erhvervslivets repræsentanter skal have mulighed for at være med i skolebestyrelserne, og organisationen har i flere år kæmpet for at få foden indenfor, så skoleledelsen kan blive styrket.I København bliver forslaget lige nu diskuteret i borgerrepræsentationen, og Rasmus Jarlovs anbefalinger er, at man i stedet for at hente erhvervsfolk ind i skolebestyrelserne, bør man i stedet ansætte flere skoleledere med ledelseskompetencer og ikke forfremme lærere.»Det ville hjælpe gevaldigt. Men tanken om, at en revisor eller købmand uden børn på den lokale skole lige skal gå ind at få styr på den, tror jeg egentlig ikke så meget på,« siger han.

Mest læste i dag

»Dem, der har berettigede interesser i en organisation skal sidde i bestyrelsen. Når man på gymnasiale og videregående uddannelser har taget erhvervsfolk ind, er det fordi, man gerne har villet erhvervsrette uddannelserne. Det er ikke særligt relevant for folkeskolen, hvor det skal handle om dannelse og almen viden snarere end erhvervskompetencer,« siger Rasmus Jarlov.

»Selv om jeg selv er godt opdraget i erhvervslivet, så er erhvervsfolk generelt ikke klogere end andre mennesker. Jeg tror ikke, det bliver erhvervslivets topfolk, der vil gide at sidde i skolebestyrelser. Og hvis det kun er halvdygtige erhvervsfolk, så tror jeg faktisk, at der på de fleste folkeskoler er forældre, som har lige så gode kompetencer. Mange af dem er jo selv erhvervsfolk,« tilføjer han.

Dansk Erhverv er stærk fortaler for, at erhvervslivets repræsentanter skal have mulighed for at være med i skolebestyrelserne, og organisationen har i flere år kæmpet for at få foden indenfor, så skoleledelsen kan blive styrket.

I København bliver forslaget lige nu diskuteret i borgerrepræsentationen, og Rasmus Jarlovs anbefalinger er, at man i stedet for at hente erhvervsfolk ind i skolebestyrelserne, bør man i stedet ansætte flere skoleledere med ledelseskompetencer og ikke forfremme lærere.

»Det ville hjælpe gevaldigt. Men tanken om, at en revisor eller købmand uden børn på den lokale skole lige skal gå ind at få styr på den, tror jeg egentlig ikke så meget på,« siger han.