Jazz og ballet hædres på royal festdag

I år uddeler dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie for syvende gang dronning Ingrids Hæderslegat, som er opkaldt efter deres mor.

Legatet er doneret af Oak Foundation og er blandt de største til unge, lovende kunstnere i Danmark.

Og de to modtagere er i år jazzsangerinden og sangskriveren Sinne Eeg og balletdanseren Andreas Kaas.

- Det bliver en festlig dag, når vi overrækker legaterne i Tivoli. Vi glæder os meget til at følge den succes, som Andreas har opnået på scenen, og som han helt sikkert også vil få i fremtiden. Også Sinne Eeg skal nok gøre det godt. Hun har en fantastisk følsom stemme og en dejlig udstråling, siger prinsesse Benedikte, da hun modtager pressen og de to legatmodtagere i sine private gemakker på Amalienborg.

Hæderslegatet uddeles altid til danske unge kunstnere, som med legatets 250.000 kroner i hånden får endnu bedre mulighed for at videreudvikle deres talent. Og prinsesse Benedikte er sikker på, at det er lige i dronning Ingrids ånd, fortæller hun.

- Ungdom og musik har altid stået vores mor nær, og at påskønne ungdommeligt talent ved et festligt arrangement ville være i fuld overensstemmelse med hendes ønsker. Vi ser vi frem til at uddele legater til to kunstnere og til herved at støtte dem i deres kunstneriske udvikling, siger prinsesse Benedikte.

Legaterne bliver personligt overrakt af dronning Ingrids døtre dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie den 26. oktober i Tivoli.

Inden da har de to kunstnere lidt tid til at øve sig på at bukke og neje, for allerede i dag afsløres det altså, at Sinne Eeg og Andreas Kaas hver især skal på scenen for at modtage de 250.000 kroner til efteråret.

Prinsesse Benedikte fortæller, at kunst og kultur altid har været vigtigt for den royale familie. Derfor er hun glad for, at Oak Foundations donation kan hjælpe danske kunstnere frem.

- Mine søstre og jeg er meget glade for, at det er lykkedes at danne en forening, der ved afholdelse af festkoncerter kan mindes vores mor, og hvor vi samtidig har mulighed for at yde legater til yngre kunstnere inden for dans og musik, siger prinsesse Benedikte.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip