Jeanette Ottesen og co. tager fjerdeplads i EM-finale

De danske kvinder hentede en fjerdeplads i finalen i 4x50 meter fri ved EM på kortbane i svømning fredag i Israel med tiden ét minut og 37,04 sekunder.

Det danske hold bestod af Jeanette Ottesen, Julie Kepp Jensen, Emilie Beckmann og Sarah Bro, og danskerne var seedet til en fjerdeplads i finalen ud fra resultaterne i de indledende løb, hvor Danmark kvalificerede sig med tiden ét minut og 38,27 sekunder.

Danmark lagde ud med det bedste kort Jeanette Ottesen, som svømmede sin tur i 24,01 sekunder og blev efterfulgt af Julie Kepp Jensen, der præsterede 24,29 sekunder. Herefter fulgte Emilie Beckmann og til sidst Sarah Bro i henholdsvis 24,27 og 24,47 sekunder.

For de tre sidste danske svømmere var der for alles vedkommende tale om nye personlige rekorder.

Efter Jeanette Ottesens tur dalede Danmark ned på tredjepladsen og i resten af finalen lå Danmark i en tæt kamp med Rusland, som dog sluttede foran og tog bronzemedaljer.

Italien vandt guld i tiden ét minut og 36,05 sekunder foran Holland, der tog sølvmedaljerne.

Efter fredagens finale var de danske svømmere godt tilfreds.

- Vi fik en fjerdeplads til et EM, og det var ikke ligefrem det mest perfekte hold, vi har, så vi kan være stolte, lød det fra Jeanette Ottesen til TV2 Sport.

Også sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bech, var tilfreds.

- Løbet gik meget bedre, end vi havde forventet og håbet på. Alle tre unge piger svømmede en ny personlig rekord. Det er rigtig stærkt.

- Vi havde håbet på, at de måske kunne forbedre sig 1 sekund fra i morges til finalen, men det bliver næsten en forbedring med 1,5 sekunder, så der er stor tilfredshed i lejren, siger Lars Green Bach blandt andet i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion.

Det var dog en italiensk svømmer, der var i fokus fredag aften i Israel. Det lykkedes nemlig for Gregorio Paltrinieri at slette verdensrekorden på 1500 meter fri tilbage fra 2001, da han svømmede i tiden 14 minutter og 8,06 sekunder.

Det var mere end to sekunder hurtigere end rekorden fra 2001 sat af australske Grant Hackett.

Danmark hentede fredag den første medalje ved EM på kortbane, da Jeanette Ottesen sluttede på andenpladsen i finalen i 50 meter butterfly.

/ritzau/

Dagens Gossip