Jeanette Ottesen om Danish Open: Spild af tid

Kongerigets bedste svømmere dyster i disse dage ved Danish Open i København. Men for verdensmester Jeanette Ottesen Gray er stævnet i Bellahøjbadet en irriterende parentes.

I stedet for at svømme løb, som hun i princippet kan vinde med en arm bundet på ryggen, vil hun hellere fortsætte den daglige træning med nationaltræner Shannon Rollason. Påskestævnet i København samt danske holdmesterskaber ugen efter betyder et obligatorisk træningsafbræk på to uger.

- Vi er tvunget til det, fordi vi skal lave det der skide stabilitetskrav. Jeg ville helst have været foruden og gå direkte til træningen sammen med vores nye træner. Det er irriterende, at vi skal bruge tiden på dette stævne og danske holdmesterskaber i næste uge. Det er lidt spild af tid, især når man er kvalificeret til VM, siger Jeanette Ottesen Gray, der tirsdag aften vandt finalen i 50-m-fly med næsten et sekund - 81/100 - foran nummer to.

De fleste af de danske svømmestjerner er officielt kvalificerede til sommerens VM.

Dansk Svømmeunion kræver dog, at de stiller op til Danish Open og svømmer under et såkaldt stabilitetskrav. Det irriterer den danske verdensmester.

- Jeg synes, at de bedste svømmere skulle være fritaget. Det er rart, for så kan man koncentrere sig om træningen. Nu går der to uger med det her. Jeg ville gerne have været foruden, men kan også godt forstå, at de gerne vil have, at vi er med her, lyder det fra Jeanette Ottesen Gray.

På grund af stabilitetskravet er alle de bedste danske svømmere hjemme i klorvandet i København. Det gælder også Lotte Friis, der til daglig bor og træner i franske Nice.

Det bærer frugt, for ved Danish Open svømmede hun sæsonrekord på 400-m-fri, og i ugerne før lavede langdistance-torpedoen årets hurtigste tid i verden på 1500-meteren.

- Jeg er på vej tilbage. Der kan ske meget endnu, men jeg føler, at det går i den rigtige retning. Jeg har selv været meget overrasket over de tider, for jeg havde slet ikke forventet, at jeg ville være så hurtig på dette tidspunkt i sæsonen. Begge tider er ikke alene mit sæsonbedste, men også det hurtigste jeg har gået på dette tidspunkt af en sæson nogensinde. Så det er forhåbentlig et tegn på, at jeg er på vej tilbage, siger Lotte Friis.

Kortbaneverdensmester Mads Glæsner skulle også have været i vandet, men han måtte rejse retur til USA med en begyndende skade i skulderen.

 

Dagens Gossip