Jeg bliver en bedre mor, når jeg er væk fra mine børn

Det giver et lille pusterum, hvor man kan samle lidt energi til at kunne håndtere de daglige konflikter og sure unger.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg syntes det er hårdt med tre små, ingen tvivl om det, og jeg er da også ganske udmærket klar over, at der er folk, der har det “værre” end os. Men når man hver aften står med et eller to skrigende spædbørn til langt ud på natten og storesøster, der er påvirket af den manglende opmærksomhed og derfor ikke vil sove – så det svært ikke at brænde lidt eller meget ud.

Der er aftener, hvor vi på skift vader frem og tilbage over stuegulvet med et barn i armene, mens det bare skriger (enten pga. maven eller en af de millioner andre grunde, der kan give det resultat) og man kun hjælpeløst kan se til, indtil h*n falder til ro. Man er frustreret, og alligevel udvikler man en evnen til at lukke gråden lidt ude og bare forsætte med at prøve alle tricks i bogen, man kender… igen og igen og igen og igen, indtil én af tingene endelig virker eller h*n falder i søvn.

LÆS OGSÅ: 19-årige Alexandras kæreste blev stukket ihjel: 7 dage senere fik hun endnu et stort chok

Men hvor skal man lige få energien fra? Og hvordan kan man modstå trangen til at sætte sig i et hjørne af stuen med armene over kors som en trodsig toårig og proklamere, at man siger op fra dags dato, mens man overvejer om det er muligt at putte ungerne op hvor de kom fra.

Jeg får min energi, når jeg har lidt “mig tid”.

Det kan i mit tilfælde være et langt bad eller at tage i fitness et par gange om ugen. Sidstnævnte har den bedste effekt, fordi det også giver mig et større selvværd. En sidebonus er, at smerterne efter den tunge graviditet forsvinder, når vægten falder, og så jeg bedre kan lege med mine børn. Kort sagt får jeg mere energi og overskud til både dem, Hr. Kæreste og dagligdagen, når jeg gør noget, der er godt for MIG.

Det kan godt være, det er egoistisk, og jeg mister et par timer sammen med min familie om ugen. Jeg ved også godt, at den tid, mens jeg er på barsel med drengene, får jeg ikke igen, og derfor skal jeg nyde, mens de er små, men den særlige tid får de til gengæld sammen med deres far, mens jeg er afsted – og far er jo lige så vigtig som mor, synes i ik’?.

LÆS OGSÅ: Hvert sjette spædbarn sendes til kiropraktor

Jeg elsker mine børn ubetinget og mere end noget andet her i verdenen, og de fortjener ikke en mor, der ikke kan lege pga. smerter, der er ked af sin vægt, har det dårligt psykisk, mangler overskud, der er irritabel, der konstant er træt og generelt bare er udbrændt og stresset.

Hvis et par timer væk fra dem hver uge kan give dem den mor, de fortjener, så er det det hele værd. De fortjener en mor, der nyder hvert sekund sammen med dem, en mor som kan rumme dem, når de er pylrede, en mor der ikke hæver stemmen i afmagt, og en mor der er til stede både fysisk og psykisk – kort sagt så fortjener de en GLAD mor!

Bare fordi du bliver mor, skal du ikke sætte dig selv helt på standby og glemme gøre noget godt for dig – en glad mor er en god mor.

Jeg syntes selv, jeg er værd at bruge min tid på, og det er du også!

Læs mere på bloggen Tumling og Tvillinger.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip