Jehovas Vidner hilser øget kontrol velkommen

Når først et trossamfund er godkendt, kan de opføre sig, som de vil. Men ifølge Politiken er flere af partierne på Christiansborg indstillet på at indføre løbende tilsyn med trossamfundenes økonomi og overholdelse af vedtægter.

»Helt grundlæggende har vi ikke noget imod kontrol med vores vedtægter og økonomi. Vi har og har altid haft et glimrende samarbejde med myndighederne igennem mange år,« siger talsmand for Jehovas Vidner i Danmark, Erik Jørgensen.

Debatten om øget kontrol med trossamfund er afstedkommet af, at Jehovas Vidner på stævner tidligere på sommeren kaldte frafaldne medlemmer for »slanger« og en »dødsensfarlig virus«.

Det har fået Støttegruppen for tidligere Jehovas vidner til at true med politianmeldelse af trossamfundet for overtrædelse af loven om forhånende udtalelser om folk på grund af deres tro.

Professor Lisbet Christoffersen, Roskilde Universitet, siger til Politiken, at Jehovas Vidner overtræder reglen om, at man frit skal kunne melde sig ud af et trossamfund, fordi udstødelsen har så store konsekvenser, at det kan betragtes som en hindring for at melde sig ud.

Men det er helt forkert, mener Jehovas Vidners danske talsmand.

»Man kan frit melde sig ud af Jehovas Vidner. Men man kan ikke lovgive omkring, hvordan folk forholder sig til nogle, der melder sig ud. Det vil være at overtræde religions- og ytringsfriheden,« siger Erik Jørgensen, der heller ikke kan gå ind for et forslag om, at man skal være 18 år for at aflægge bindende løfter over for et trossamfund.

»Folkekirken har både barnedåb og konfirmation, og det sker da i en ret ung alder,« siger Erik Jørgensen.

Han anerkender ikke, at Jehovas Vidner skulle være kommet med udtalelser, der forhåner nogen.

»Vi bruger udtryk, der begrunder sig i Bibelen, og Bibelen bruger nogle metaforer, som vi har brugt. Vil man så forbyde Bibelen,« spørger han.

»De ord er ikke møntet på en bestemt navngivet målgruppe, og derfor er der ikke noget i vejen for at bruge dem,« siger Erik Jørgensen og oplyser, at han endnu ikke har set noget til politianmeldelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip