Jelved er ked af Uffes beslutning

For mindre end et år siden stod De Radikales veteran og tidligere partileder, Marianne Jelved, i forreste række, da Uffe Elbæk trak sig fra posten som kulturminister.

Jelved overtog nemlig posten efter Elbæk, der ikke længere kunne se sig selv som minister.

Nu kan Elbæk så heller ikke længere se sig selv som radikal, og det gør Jelved - der i sin tid overtalte Elbæk til en tilværelse på Christiansborg - trist, understreger hun.

- Jeg er ked af, at han har forladt partiet. Og jeg synes, det er trist, og det kommer bag på mig, siger hun på vej ind til gruppemøde hos De Radikale.

Uffe Elbæk begrunder blandt andet sin udtræden med, at regeringen for nylig skrottede sit løfte om at indføre øremærket barsel til fædre og med den nye offentlighedslov, der udelukker offentligheden i dele af ministres arbejde.

Spørgsmål: Var det en fejl at gøre ham til minister?

- Nej, jeg synes selv, det var et rigtigt godt valg dengang, efter at jeg overtalte ham til at stille op, siger hun.

Det var nogle meget fåmælte medlemmer af den radikale folketingsgruppe, der tirsdag middag troppede op til gruppemøde.

Udenrigsordfører Rasmus Helveg Pedersen havde ingen kommentarer til Elbæks farvel, og ligestillingsminister Manu Sareen henviste blot til gruppeformand Sofie Carsten Nielsen, der erklærede, at hun har taget Uffe Elbæks beslutning "til efterretning".

Ifølge Uffe Elbæk selv gjorde han det for "nogle uger siden" klart for Sofie Carsten Nielsen, at han "ville overveje sin politiske fremtid" hos De Radikale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip