Jelved: Jeg kan ikke forestille mig flere kirkelukninger

Skrevet af admin

03/02/2014

Mest læste i dag

Kulturminister Marianne Jelved (R) venter ikke, at der skal lukkes flere kirker, efter at hun også er blevet udnævnt som ny kirkeminister.

- Jeg har ikke nogen forestilling om, at jeg skal til at lukke flere kirker nu, siger hun til Ritzau og fortsætter:

- Det, der kan være relevant, er, at vi på det politiske niveau diskuterer, om vi skal lave regler for det, og hvilke kriterier der i virkeligheden så skal være opfyldt.

Den nye kirkeminister forklarer, at det, som kan ligge til grund for mulige regelændringer, er, om der overhovedet er et menighedsliv tilbage i den pågældende kirke.

- Men det er noget, man skal give sig ordentlig tid til at snakke om, påpeger Marianne Jelved.

I forbindelse med overdragelsen af ministerposten fra nu forhenværende kirkeminister Manu Sareen (R) siger Marianne Jelved, at hun vil arbejde fortrøstningsfuldt med det, som, hun mener, er den rimelige og rigtige vej at gå for folkekirken.

- Jeg vil inddrage de mennesker, som er involveret på deres arbejde og er frivillige i forhold til folkekirken, siger kirkeministeren og uddyber:

- Sådan at vi får så meget aktiv deltagelse i en beslutningsproces. Det vil jeg sætte meget stor pris på.

Den nye kirkeminister fortæller, at hun endnu ikke har haft tid til at tænke over, hvordan opgaverne i Kirkeministeriet skal prioriteres, og at hun "skal lidt længere ind i det."

- Min interesse er at få nogle gode samarbejdsrelationer med de interessenter, der er en del af folkekirken, så vi i fællesskab kan få løftet de opgaver, der er, lyder det fra Marianne Jelved.

/ritzau/