Jelved: Vi har løftet niveauet i dansk film

- Tre nomineringer i tre forskellige genrer, det er da fantastisk flot, siger kulturminister Marianne Jelved (R), efter at Oscar-nomineringerne er blevet offentliggjort torsdag.

Hele tre danske film er nomineret til en Oscar i år. Danmark bliver repræsenteret i kategorierne bedste udenlandske film, bedste kortfilm og bedste dokumentarfilm.

De nominerede er "Jagten", "The Act of Killing" og "Helium".

- Vi er fortsat på et højt niveau, siger ministeren.

- Gang på gang de sidste 10 år er vi blevet indstillet til internationale priser. Vi rider ikke bare på en bølge, vi har faktisk løftet niveauet i dansk film, fortsætter hun.

Marianne Jelved mener, at dansk films succes skyldes et filmstøttesystem, der gør det muligt at lave film af høj kvalitet, og uddannelser der er gode til at udvikle talenter.

- Vi har alle sammen bidraget til, at det kan lade sig gøre, siger hun.

Anders Walters film "Helium" er nomineret til en Oscar i kategorien bedste kortfilm, og filminstruktør Joshua Oppenheimers danske dokumentarfilm "The Act Of Killing" er nomineret til en Oscar i kategorien bedste dokumentarfilm.

Thomas Vinterbergs film "Jagten" er nomineret til en Oscar i kategorien bedste udenlandske film. Filmen var også nomineret til en Golden Globe, men vandt dog ikke statuetten.

Det er niende gang, at en dansk film bliver nomineret i denne Oscar-kategori. Og tre af gangene har nomineringerne ført til en Oscar-statuette.

Først Gabriel Axels "Babette Gæstebud", dernæst "Pelle Erobreren" af Bille August, og senest kunne Susanne Bier løfte Oscarstatuetten for "Hævnen".

/ritzau/

Dagens Gossip