Jensen's Bøfhus stopper indtil videre stiksaltning af kød

Jensen’s Bøfhus stopper nu med at stiksalte deres populære tykstegsfilet. Siden årsskiftet er kødet blevet stiksaltet - en godkendt og udbredt proces, hvor kødet mørnes ved hjælp af nåle. Men efter dialog med Fødevarestyrelsen går den populære restaurationskæde nu væk fra denne forarbejdning.

- Når der stikkes hul i kødet, er der principielt større risiko for, at bakterier kan trænge ind i kødet. Det er baggrund for Fødevarestyrelsens anbefaling om, at vi skal informere gæsterne om denne forarbejdningsproces, siger Jan Kruse Hansen, der er administrerende direktør hos Jensen’s Bøfhus.

Restaurantkæden afventer nu retningslinjer for, hvordan kunderne skal informeres, når kød stiksaltes.

- Under alle omstændigheder mener vi ikke, at der med vores professionelle håndtering af kødet er grund til bekymring. Vi har overholdt alle lovkrav, og der har ikke været ét eneste registreret sygdomstilfælde, fortæller Jan Kruse Hansen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

I år har omkring tre millioner gæster besøgt Jensen’s Bøfhus. En stor del af dem har bestilt og nydt tykstegen.

- Vi har været helt trygge ved at servere kødet for vores gæster, og reaktionerne fra gæsterne har været meget positive. Derfor er det også lidt ærgerligt, at vi må lave proceduren om, mens vi afventer retningslinjerne, slutter Jan Kruse Hansen.

Jensen’s Bøfhus diskuterer løsningsmulighederne for salg af stiksaltet tyksteg i næste uge med Fødevarestyrelsen og leverandøren Danish Crown.

Dagens Gossip