Jeppe Kofod: Cameron handlede moralsk forkasteligt

Skrevet af admin

07/04/2016

Dagens topnyheder

Dybt betænkeligt og moralsk forkasteligt, lyder det fra den danske EU-parlamentariker Jeppe Kofod (S), efter at det er kommet frem, at den britiske premierminister, David Cameron, har tjent penge på sin fars offshore-selskab på Bahamas.

- Jeg synes, det er stærkt betænkeligt at statsledere profiterer på den her type konstruktioner, der har til formål at snyde i skat, siger Jeppe Kofod, der er ordfører Europaparlamentets arbejde mod skattesvindel.

Cameron er i de seneste dage blevet afkrævet svar på en byge af spørgsmål om sin families skatteforhold, siden de såkaldte Panamapapirer begyndte at skabe overskrifter over hele verden.

Hans afdøde far, Ian Cameron, er et af de navne der er dukket op blandt millioner af lækkede dokumenter, som indeholder oplysninger om klienter i advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Og torsdag fortæller David Cameron så til Sky News, at han faktisk ejede aktier i farens selskab med hovedsæde på Bahamas. De blev dog solgt, før han blev regeringsleder.

- For mig gør det ingen forskel, at det var før, han var premierminister. Han har profiteret af, at der har været den mulighed. Det er moralsk forkasteligt, og man bør også som politiker sikre, at man betaler den skat, man skal, siger Jeppe Kofod.

David Cameron kalder det over for Sky News en "grundlæggende misforståelse" at antyde, at farens selskab blev oprettet for at undgå at betale skat, og han betegner mediernes skriverier om sin afdøde far som "uretfærdige".

Jeppe Kofod mener, at sagen understreger, at der er behov for mere åbenhed.

- Det har været lukket land, hvor en global elite af politikere, rige mennesker og store selskaber har kunnet unddrage sig skat. De har kunnet gøre det, fordi der er lukkethed, siger han.

/ritzau/