Jernbaneforbund advarer mod usikre kystbanetog

I Dansk Jernbaneforbund advarer man mod, at enmandstog på Kystbanen vil betyde dårligere sikkerhed for passagerer.

»Problemet er, at vi havner i en situation, hvor passagererne er dårligere stillet ved akutte og farlige situationer. Det er ikke tilfredsstillende,« siger Carsten Lehmann Hansen, områdegruppeformand for lokomotivførerne på Kystbanen.

Ændringerne er planlagt til at træde i kraft 15. december 2013.

»Vi ved endnu ikke, hvordan man forventer at takle eksempelvis evakueringer. Men med det, der er lagt op til her, ved vi, at der fremover kun vil være en mand til at hjælpe passagererne, hvor der tidligere var to til stede. Det, mener jeg, er et stort sikkerhedsmæssigt problem,« siger Carsten Lehmann Hansen.

I Nordjylland, hvor man også skal køre med enmandstog på visse strækninger, har DSB man foreslået, at passagerer i enmandstog kan ringe direkte til en kundeservice, hvis der opstår problemer. Derefter kontakter kundeservice togføreren, som kan bringe toget til standsning. Men den model holder ikke, mener man i Dansk Jernbaneforbund.

»Det man har meldt ud i Nordjylland er uholdbart. Jeg vil foreslå, at man finder besparelserne et helt andet sted. Hvis transportministeren vil spare på personale, mener jeg, der er tale om en dyr besparelse for sikkerheden,« siger Carsten Lehmann Hansen.

Transportminister Henrik Dam Kristensen skal tirsdag i åbent samråd om faldende passagertal på Kystbanen. Her forventer ministeren, at man også vil diskutere besparelser og fordele og ulemper ved enmandstog på Kystbanen.

Dagens Gossip