Jesper Petersen overrasket over lynkarriere

Hovedpersonen i tirsdagens rokade i den socialdemokratiske holdopstilling på Christiansborg, Jesper Petersen, er overrasket over, at han efter kort tids medlemskab af Socialdemokraterne er blevet udvalgt til den tunge ordførerpost som finansordfører.

- Jeg er meget beæret og ydmyg over at være blevet spurgt, om jeg ville. Alle ved, at jeg ikke har været socialdemokrat i en menneskealder, og derfor var jeg også lidt overrasket, men er rigtig glad for det, siger den tidligere SF'er.

- Nu må jeg bare bevise nu over for mine gruppefæller, at det er det rigtige valg ved at arbejde hårdt, siger han.

Der har været forlydender om utilfredse miner i krogene blandt partifællerne efter Jesper Petersens lynkarriere i regeringspartiet. Jesper Petersen forlod posten som politisk ordfører i SF i marts for at melde sig ind i Socialdemokraterne.

Men den nyudnævnte ordfører vil ikke kommentere rygterne.

- Men jeg kan da godt forstå, hvis nogen synes, det er gået hurtigt, siger Jesper Petersen.

Han vil heller ikke kommentere, om hans private venskab med Henrik Sass Larsen har været medvirkende til, at han så hurtigt er steget i graderne i partiet.

- Det er ikke mig, der har strikket den kabale sammen, siger han.

Jesper Petersen mener, at det er hans tidligere erfaringer med finanspolitik i SF, der har kvalificeret ham til posten.

- Jeg har før arbejdet med de her emner og har før stået i forreste linje og været vant til at tale med journalister og diskutere hårdt med Venstre.

- Det vil være en af mine missioner med denne her post - at finde ud af hvad Venstre egentlig har gang i med deres finanspolitik, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip