Jesper Petersen trodser vismændenes råd

»Regeringen går meget langt for at holde hånden under beskæftigelsen og har gjort det hele vejen i form af store investeringer på statens budgetter og uden for statens budgetter. Vi vil ikke gå længere, end vi kan i forhold til de forpligtelser, vi har, og til at der bliver holdt en ansvarlig økonomisk politik. Det har hele tiden været regeringens linje, og det vil man også se udtrykt, når vi fremlægger finanslovsforslaget senere på måneden,« siger Jesper Petersen.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-rådet) og de økonomiske vismænd foreslår desuden, at regeringen med sindsro kan lave en finanspolitisk stimulanspakke på syv milliarder kroner – og muligvis på betydeligt mere – uden at få problemer med budgetloven eller EUs krav.

Jesper Petersen mener dog, at de økonomiske vismænd overser, hvor store investeringer der ligger uden for statens budget.

»På boligområdet og i energisektoren bliver der lavet meget store investeringer. Vi har vel gennem de seneste 30 år haft de højeste investeringsniveauer overhovedet,« lyder det fra Jesper Petersen, der tirsdag blev konstitueret som finansordfører for Socialdemokraterne.

Samme dag blev han spurgt, om han stadig går ind for skat på finansielle transaktioner, som han gjorde inden sit skifte fra SF til Socialdemokraterne, der har afvist forslaget.

»Regeringens politik ligger fuldstændig fast. Den bliver ikke lavet om af, at jeg er blevet finansordfører,« siger Jesper Petersen.

I februar - som SFer - skrev han på sin Facebook-side, at »skatten vil mindske den kortsigtede spekulation i værdipapirer og betyde, at bankerne og spekulanterne kommer til at betale en del af regningen for den verdensomspændende krise, de er medansvarlige for«.

Regeringen har de seneste to år gennemført finanslove med Enhedslisten, og partiet har denne gang gjort det til en mærkesag, at finanspolitikken skal lempes for at skabe flere job.

Dagens Gossip