Jesper Theilgaard i klimaalarm: Skriver undskyldning til børnebørn

Jordens klima ændrer sig, og det bekymrer den kendte meteorolog Jesper Theilgaard. Især efter en helt speciel grænse blev nået i torsdag. Nu forsøger han at råbe politikere og omverdenen i øvrigt op via sin Facebook-profil. 

- Ja, så nåede vi 400 ppm i CO2-indhold. Gud ved hvornår politikerne vågner - det er en magisk grænse, vi har nået, og muligheden for at holde os under 2 graders temperaturstigning må nu endegyldigt være forpasset,skriver han blandt andet.

Målingerne er foretaget på Mauna Loa-observatiriet i Hawaii, som anses for at været en af de mest troværdige pejlemærker for jordens ve og vel.

Ifølge BBC så er det første gang i menneskets historie at koncentrationen af drivhusgassen har overskredet 400 parts per million (ppm). Det betyder, at der nu er 400 co2-molekyler for hver en million luftmolekyler.

Det er effekterne af dette høje niveau, som bekymrer meteorologen. 

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Det er et par mio år siden vi sidst havde 400 ppm, og dengang stod havet mange meter højere. Jeg er begyndt at skrive undskyldningen til mine børnebørn!, skriver Jesper Theilgaard på Facebook.

Han understreger, at det ikke er joden som gårtil, hvis klimaet ændrer sig drastisk.

- Der er jo lige det forhold, at det ikke er jorden ,der går under, men menneskets liv på kloden, der kommer under pres. Naturen har oplevet det der var værre og kommet igennem det - med en vis udskiftning af de levende væsener!, lyder meteorologens varsel. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip