Jesper Thygesen: Lille mirakel med AaB

Der bliver talt meget om FC København og FC Midtjylland i kampen om det danske mesterskab.

Superligaens øjeblikkelige nummer to, AaB, bliver der derimod ikke snakket så meget om. AaB er ellers kun fire point efter førerholdet FCM, mens FCK halter yderligere to point efter på tredjepladsen.

Fodboldkommentator på Viasat, Jesper Thygesen, mener, at meget afhænger af, om AaB er i stand til at beholde nøglespillere som Kasper Kusk og Lasse Nielsen på holdet.

- Det er et lille mirakel med AaB. Holdet mistede Nicklas Helenius og har ikke fået dækket ham ind. Men så har de fået Kasper Kusk i gang, og han har været stærk i efteråret.

- Kan de holde på Kusk? Hvis kassen er ved at være tom i FC Midtjylland, så er den hul oppe i AaB. Jeg tror simpelthen, at de er nødt til at sælge ud. De skal have penge ind, siger Jesper Thygesen.

Angriberen Nicklas Helenius skiftede sidste sommer til Premier League-klubben Aston Villa, og det var har været en lettelse for AaB-træner Kent Nielsen at se Kasper Kusk overtage målscorerrollen på holdet.

- Det er klart, at Kasper Kusk, som næsten har scoret en tredjedel af AaB's mål, er vigtig for klubben. Og Kent Nielsen har også sagt, at han håber på et stille og neutralt transfervindue, påpeger Jesper Thygesen.

Kasper Kusk er noteret for ni mål i efteråret for AaB, hvilket giver ham en delt andenplads på topscorerlisten i Superligaen - tre mål efter Viborg-angriberen Thomas Dalgaard.

Der har været meget snak om, at Kasper Kusk har en frikøbsklausul i sin kontrakt, og det kan øge risikoen for et nordjysk spillersalg i januars transfervindue.

- Hvis AaB mister Lasse Nielsen og især Kasper Kusk, så vil det amputere holdet fuldstændig, mener Jesper Thygesen.

AaB møder i forårets ligapremiere den 23. februar Brøndby på udebane.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip