Jess Thorup glæder sig til ferie efter europæisk succes

1-1 hjemme mod Club Brugge torsdag var nok for FC Midtjylland, der er klar til forårets knockoutfase i Europa League som toer i gruppe D.

Dermed forlænger Jess Thorups tropper det europæiske eventyr og er med i bowlen, når der mandag trækkes lod til 1/16-finalerne i Nyon. FC Midtjylland-træneren glæder sig over det perfekte punktum på 2015.

- Det er et fantastisk godt billede på det efterår, vi har præsteret. Det er første gang i klubbens historie, vi er kommet til gruppespillet, vi har nogenlunde fat i toppen af ligaen, og nu er vi videre til 1/16-finalen i Europa League.

- Det er stort for os og for dansk fodbold, siger Jess Thorup.

Ovenpå en noget blandet afslutning på efteråret i Superligaen med nederlag til Viborg og AGF i løbet af de seneste runder luner den europæiske succes.

- Det betyder alt at gå på ferie med den her. Vi er jo ikke blevet et dårligere fodboldhold, fordi vi har tabt et par kampe i ligaen. Og i dag viser vi på den helt store internationale scene, at vi kan være med, siger Jess Thorup

FCM blev i gruppespillet kørt over to gange af Napoli, der vandt 4-1 i Herning og 5-0 hjemme i Italien, men FCM viste sig som det næststærkeste hold i gruppen.

Napoli vandt gruppe D med suveræne seks sejre i seks kampe og en målscore på imponerende 22-3. Midtjyderne avancerer med syv point efter to sejre, tre nederlag og torsdagens pointdeling med Club Brugge.

Et afgørende point, som i var i stor fare i anden halvleg, hvor gæsterne var bedst i Herning, mens FCM-spillerne slet ikke kunne holde trykket og presset fra første halvleg.

- Det var med i vores gameplan. Vi vidste godt, vi ikke havde 90 minutter i os med det tryk, vi lagde i første halvleg. Vi vidste, vi skulle forsvare os i anden halvleg, det gjorde vi godt. Og det var en forløsning at få det uafgjorte resultat, siger Jess Thorup.

/ritzau/

Dagens Gossip