Jess Thorup om Esbjerg: Krisen er glemt i Europa

Esbjerg har mildt sagt ikke fået nogen god optakt til aftenens vigtige Europa League-opgør mod Elfsborg med en stribe nederlag i den hjemlige Superliga.

Men det er slet ikke sikkert, at vestjyderne tager den resultatmæssige nedtur med over i Europa League, der hidtil har været en stor succes.

- Jeg tror godt, at de kan adskille Superligaen og Europa, siger U21-landstræner Jess Thorup, der indtil i sommer stod i spidsen for esbjergenserne.

- De har en lidt anden tilgang til de europæiske kampe, eftersom de ikke er favoritter, og der ikke bliver forventet noget af dem.

- Med den europæiske succes, forventer folk, at de kan føre det gode spil over i Superligaen, og det har de til gengæld haft svært ved, siger Jess Thorup.

Netop aftenens modstander, Elfsborg, lagde ryg til Esbjergs eneste sejr siden september, da det blev en dansk 2-1-sejr i det omvendte møde for to uger siden.

Det kan godt blive udfaldet igen, mener Thorup.

- Jeg tror også, at de vinder hjemme. Da lodtrækningen var klar, sagde jeg, at det var nogle hold, man skal kunne måle sig med internationalt, og det har de også vist, at de kan.

- Hvis de slår Elfsborg, er de meget tæt på at gå videre fra gruppespillet, og det vil være fantastisk for dansk fodbold, siger Jess Thorup.

Esbjerg og Elfsborg mødes i aften klokken 19.

/ritzau/

Dagens Gossip