Jetset-bordelmutter tager hemmeligheder med i graven

Skrevet af admin

22/12/2015

Dagens topnyheder

Ved Middelhavets kyst i byen Nice er en 92-årig kvinde ved navn Fernande Grudet erklæret død af de franske myndigheder, skriver nyhedsbureauet AFP.

Nyheden er opsigtsvækkende, fordi der bag navnet Fernande Grudet gemmer sig den legendariske bordelmutter Madame Claude.

Ifølge AFP havde hun i sin storhedstid omkring 500 escortpiger i sin forretning, der blandt andet havde den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedy, skuespiller Marlon Brando og shahen af Iran på listen af kunder.

I 2014 skrev journalisten William Stadiem fra magasinet Vanity Fair en artikel om Madame Claude baseret på en række længere interview, han lavede med hende i 1980'erne.

- John Kennedy anmodede om kvinder, som lignede Jackie (Kennedy, red.) "men lækker". Skibsrederen Aristoteles Onassis og operasangerinden Maria Callas kom med perverterede anmodninger, der fik Madame Claude til at rødme, skrev han dengang.

Madame Claudes luksusbordel lå på Champs-Élysées og havde ry for at være et af de mest eksklusive i verden.

Den kendte bordelmutter startede i 50'erne med at samle fejlslagne modeller og skuespillerinder op og gjorde dem til såkaldte Claudettes.

Ifølge Claude Cances, der er tidligere politichef i Paris, arbejdede Madame Claude som informant for politiet i 60'erne, mod at hun selv undslap politiets søgelys.

- Hun vil tage mange statshemmeligheder med sig i graven. Hun var en legende, siger han.

Til sidst fik myndighederne dog nok, og med anklager om skattesvindel hængende over hovedet flygtede Madame Claude til Los Angeles i USA. I 1980'erne vendte hun tilbage til Frankrig, hvor hun blev dømt for igen at være gået ind i prostitutionsbranchen.

Skuespillerinden Francoise Fabian, der forud for en filmrolle som Madame Claude tilbragte tid sammen med hende, beskriver den nu afdøde bordelmutter som en "femme terrible".

- Hun foragtede mænd og kvinder. Mænd var pengepunge. Kvinder var huller, fortalte hun Vanity Fair.

/ritzau/