Jihadist skød politimand i Philadelphia

Skrevet af admin

08/01/2016

Mest læste i dag

Det amerikanske politi siger, at en mand, som skød og sårede en politimand i en form for bagholdsangreb i Philadelphia, sympatiserer med Islamisk Stat.

- Han har svoret troskab mod Islamisk Stat og følger Allah. Det er hans begrundelse, siger en ledende politimand til journalister.

Politimanden blev hårdt såret, da han blev skudt, mens han sad i sin bil.

- Den 30-årige gerningsmand affyrede 11 skud gennem vinduet til politimanden bil, siger Philadelphias politichef, Richard Ross.

- Han gik hen imod bilen og skød og var til sidst så tæt på, at han kunne nå ind gennem vinduet, tilføjer han.

- Han har tilstået, at han begået denne feje handling i islams navn, siger Ross videre og fremhæver, at manden har nævnt Islamisk Stat.

- Men der er endnu ingen tegn på, at gerningsmanden har arbejdet sammen med andre. Han virker ikke ubegavet, men mere ekstremt voldelig.

Den 33-årige politimand, som forfulgte gerningsmanden, skal gennem adskillige operationer.

- Vi har været heldige. Jeg har svært ved at forstå, at han kan overleve dette.

Angrebet sker, en måned efter at to af Islamisk Stats tilhængere udførte en skudmassakre i Californien. Under skyderiet på et socialcenter for handicappede i den californiske by San Bernardino blev 14 dræbt og 21 såret.

Medlemmer af muslimske og arabiske samfund i USA frygtede en modreaktion efter episoden. Det var et muslimsk ægtepar, som skød og dræbte de 14 mennesker. Angrebet skete under en personalefest på centret.

Massakren rejste fornyet debat om våbenloven i USA, og præsident Barack Obama har igen opfordret Kongressen til at skærpe lovgivningen.

/ritzau/Reuters