Jim Lyngvild opgiver at redde vikingeskat

Jim Lyndvild har kastet håndklædet i ringen og opgiver nu sit storstilede projekt, som skulle redde en stor samling originale vikingesmykker fra at blive solgt til udlandet.

Modediktatoren, der har bygget sin egen vikingeborg på Sydfyn, manglede en halv million kroner til projektet, og havde derfor startet en indsamling. Men nu er det slut. Lyngvild har fået så meget modvind, at han har givet op.

LÆS OGSÅ: Vil redde vikingeskat: Jim Lyngvild mangler en halv million

- Jeg gider ikke mere. Jeg har ligget søvnløs over det, og jeg orker ikke længere at skulle kæmpe mod systemet, folks fordomme, jalousi og jantelov siger Jim Lyngvild til Fyens.dk.

Planen var at oprette en fond, som skulle indsamle pengene og eje smykkerne. Nu giver Lyngvild Odense Bys Museer skylden for, at det hele i stedet faldt til jorden, fordi museerne afbrød samarbejdet med ham og ikke ville sættes i forbindelse med vikingeskatten.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Jeg havde håbet, at nogle firmaer ville gå ind i projektet, men efter at museerne kriminaliserede den, er der ingen der har turdet, siger modebøssen, som også fik nok af internetdebattører, som beskyldte ham for at ville tilrane sig smykkerne selv.

I alt nåede Jim Lyngvild at samle omkring 10.000 kroner ind. De penge vil bidagyderne nu få igen, selv om det endnu ikke er afklaret, hvordan det skal foregå.

LÆS OGSÅ: Mere blæk i huden: Se Jim Lyngvilds overtussede ben

Se billeder af Lyngvild og smykkerne herunder:

Dagens Gossip