Jimmy Nielsen skal være cheftræner i USA

Skrevet af admin

19/12/2013

Dagens topnyheder

Jimmy Nielsen bliver cheftræner for et nystartet nordamerikansk fodboldhold, som skal spille i den næstbedste række i USA i 2014.

Den tidligere AaB-målmand har torsdag skrevet under på en kontrakt med Oklahoma City Energy FC, der er en nyoprettet klub i det såkaldte United Soccer Leagues (USL), der rangerer lige under Major League Soccer (MLS).

- Jeg starter per 1. januar som cheftræner for klubben. Der venter nogle kæmpe udfordringer, og det er noget, jeg glæder mig rigtig meget til, siger Jimmy Nielsen til tv2.dk.

- Det er en helt ny klub med nul spillere. Der er et sindssygt arbejde foran os de kommende måneder med at få rekrutteret de rigtige spillere ind og finde ud af, hvordan vi vil spille, siger han.

Jimmy Nielsen vandt for nylig den bedste nordamerikanske liga, MLS, for sin daværende klub Sporting Kansas City, hvorefter han stoppede sin aktive karriere.

- Jeg synes, jeg er godt forberedt. Jeg har haft mange dygtige trænere, og jeg synes, jeg gennem årene har prøvet at tage en lille smule fra hver enkelt og så komme det ind i Jimmy-Nielsen-pakken.

- Det bliver så min opgave at bringe det videre til mine spillere, siger nordjyden om den kommende trænerrolle.

Han vil fortsat have kontakt til sin tidligere klub Sporting Kansas City, som skal spille en stor rolle for den nye klub i Oklahoma.

- Vi kommer til at køre et samarbejde med Sporting Kansas City også. Det bliver en samarbejdsklub.

- De spillere, som måske ikke lige er blandt de bedste 18, bliver højst sandsynligt udlejet til Oklahoma City Energy FC, forklarer Jimmy Nielsen.

/ritzau/