Joachim B.: Lær nu af dagpengefinansieringen

Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen, undrer sig i den grad over finansieringen af regeringens og Enhedslistens redningsplan for de cirka 30.000 danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet i 2013.

Det lykkedes nemlig de to aftaleparter at lave en såkaldt kludetæppe-finansiering, hvor man har fundet flere milliarder kroner rundt omkring i puljer, reserver, på danskundervisning samt ved at flytte nogle udgifter til de kommende år.

- Det er bemærkelsesværdigt, at man på en nat kan finde et par milliarder til at finansiere dagpengeaftalen.

- Hvis de her områder, hvor man nu sparer, ikke er livsnødvendige, hvorfor har man så overhovedet brugt skattekroner på det i første omgang, spørger Joachim B. Olsen i en skriftlig kommentar.

Regeringen havde i sit forslag til en aftale lagt op til, at en forøgelse af a-kassemedlemmernes kontingent skulle betale størstedelen af aftalen.

Men det ville Enhedslisten på ingen måde gå med til, og derfor fandt man frem til en ny finansiering.

- Hver gang vi i LA taler om at effektivisere den offentlige sektor, så lyder der et ramaskrig. Men nu har selv Enhedslisten bevist, at det kan lade sig gøre, slår Joachim B. Olsen fast.

Han mener fortsat, at den netop indgåede dagpengeaftale skal rulles tilbage, "fordi det både er urimeligt og skadeligt, at man giver ledige, der godt kan forsørge sig selv, en ny offentlig ydelse".

- Det er rigtigt, at de ledige, der har opbrugt deres dagpengeret, måske kommer til at stå uden offentlig forsørgelse. Men de har forsørgelse, og derfor kommer de ikke til at gå fra hus og hjem, siger han.

I dagpengeredningen fremgår det, at den særlige uddannelsesordning er blevet forlænget, og der er samtidig blevet indført en ny midlertidig arbejdsmarkedsydelse.

/ritzau/

Dagens Gossip