Joachim B. Olsen: Carina bliver liggende på sofaen

Sagen om kontanthjælpsmodtageren Carina fik stor opmærksomhed, da det kom frem, at det bedre kunne betale sig for hende at blive hjemme på sofaen - frem for at få et arbejde.

Det var Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance, der gik frem med kritikken af, at det for nogle mennesker bedre kan betale sig at få offentlige forsørgelse - i stedet for et arbejde.

På trods af den store offentlige opmærksomhed på sagen, så mener han det for mange stadig er en bedre forretning af blive hjemme.

- De får ganske enkelt mere ud af at være på overførselsindkomst og modtage diverse offentlige tilskud. Derfor kan jeg jo sådan set sagtens forstå, at de bliver på sofaen – det er det rationelle valg. Miseren er altså ikke den enkelte kontanthjælpsmodtagers skyld, men derimod politikernes, skriver han i et debatindlæg på Den Korte Avis.

Joachim B. Olsen mener ikke, at der er sket ændringer, og derfor fortsætter han sin kamp.

- For det er både moralsk forkasteligt og økonomisk tåbeligt at fastholde så mange mennesker på passiv forsørgelse. Det er en hån mod alle dem, der hver morgen står op og går på arbejde, og det er en gigantisk bjørnetjeneste over for overførselsindkomstmodtagerne selv.

Liberal Alliance vil derfor med et reelt bundfradrag for al arbejdsindkomst på 7.000 kroner om måneden motivere folk i arbejde . I dag er fradraget kun på 3.500 kroner, og det omfatter ikke for arbejdsmarkedsbidraget.

- 330.000 danskere har i dag ingen væsentlig gevinst ved at tage et job. Med regeringens skattereform vil dette tal komme ned på 250.000 danskere. Det er fint, men slet ikke nok. Med Liberal Alliances forslag om et højere bundfradrag vil tallet komme helt ned på 157.000, viser nye beregninger fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, mener Joachim B. Olsen.

Hvad mener du? Deltag i debatten her med din mening i sagen:

Dagens Gossip