Joachim B. Olsen: Det er meningen, at enlige mødre skal rammes af kontanthjælpsloft

Skrevet af Christina Ledertoug

16/06/2016

Dagens topnyheder

Det er i høj grad de enlige, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet, der skærer i de ydelser, som kontanthjælpsmodtagere kan få ud over kontanthjælpen.

Nye beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, afslører, at det er de svageste i samfundet, der bliver ramt, når regeringens kontanthjælpsloft til efteråret sætter ind. Det skriver Ekstra Bladet.

Omkring 30.000 kontanthjælpsmodtagere står til at ramme loftet. I alt er 21.000 af dem enlige, hvoraf 16.200 af de enlige har et eller flere børn. Det viser tallene fra AE, skriver avisen.

Men Liberal Alliances tidligere beskæftigelsesordfører, og nu nuværende skatteordfører, Joachim B. Olsen, giver ikke meget mediernes historier om, hvor hårdt kontanthjælpsloftet er de enlige forsørgere.

Læs også: Skat forskelsbehandler barnløse: Presser par til udlandet

På sin Facebookprofil skriver politikeren blandt andet:

- Helt forventeligt begynder der nu at komme historier om hvor "brutalt" kontanthjælpsloftet er. Hvordan det især rammer enlige forsørgere. Til det er der blot at sige, at det er sådan set meningen. Det er nemlig enlige forsørgere, som får absolut mindst ud af at arbejde i dag, skriver Joachim B. Olsen.

Han fortsætter sin svada med at kritisere den danske journaliststab, som han ikke mener, gør noget for at oplyse læserne om, hvad man rent faktisk får udbetalt på kontanthjælp.

- Man skulle ellers tro, at det var ret relevant information for en journalist at videreformidle til læserne. Jeg er af den opfattelse, at det er langt mere brutalt, at opretholde et system som fastholder alt for mange uden for arbejdsmarkedet med lavere livsindkomster til følge.

Se opslaget i sin helhed herunder.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler: