Joachim B. Olsen: Skær i kontanthjælpen i Udkantsdanmark

Mens både huslejen og leveomkostningerne i storbyerne vokser, har regeringen indført et loft over kontanthjælpen. Det kan kan presse flere af kontanthjælpsmodtagerne til yderområderne, skriver Ugebladet A4.

For når man har færre penge til rådighed, så søger man helt naturligt mod de steder i landet, hvor boliger og leveomkostninger er til at betale, og det er typisk steder med færre jobmuligheder, vurderer flere forskere.

Derfor ser Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen det som problematisk, at danskere får den samme kontanthjælp landet over, uanset hvordan leveomkostningerne ser ud i hver enkel kommune.

- Man skal fastsætte niveauet af kontanthjælpen ud fra de leveomkostninger, der er i de enkelte kommuner. Også for at modvirke, at det bliver for attraktivt at flytte dertil, fordi man gerne vil leve på overførselsindkomst, siger Joachim B. Olsen til Ugebrevet A4.

Løsningen er derfor, ifølge Joachim B. Olsen, at kontanthjælpen sænkes i de kommuner, hvor boliger og leveomkostninger er lavere.

- Det giver simpelthen ikke mening, at kommunerne ikke har mulighed for at indrette kontanthjælpen sådan, at den passer til de leveomkostninger, der er i de pågældende kommuner, siger Joachim B. Olsen til Ugebrevet A4.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip