Joachim B. Olsen udsat for hærværk nytårsaften: Nu raser debatten om selvtægt

- I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde.

Sådan begynder Liberal Alliances Joachim B. Olsen sit seneste opslag på Facebook, som er blevet delt, liket og kommenteret tusindvis af gange.

I statusopdateringen fortæller den harmdirrende politiker, at hans postkasse var sprængt i stykker og baglygten på hans bil smadret, da han vågnede næste morgen. 

Og herefter slutter han af med en kontroversiel udmeldning, som har fået debatten til at stikke af: 

- Lige nu er jeg bare lettet over, at jeg ikke fangede dem på fersk gerning. Jeg ville være så ked af at skulle ulejlige mine kollegaer i folketinget med en afstemning om ophævelse af min parlamentariske immunitet.

Mange danskere har efterfølgende kommenteret opslaget, og flere giver udtryk for, at det er forkert af ham at være villig til at bryde loven og begå selvtægt.

Joachim B. Olsen havde næppe forudset, at hans statusopdatering ville få kommentarfeltet til at gløde, og han har siden følt sig nødsaget til at uddybe sit budskab i endnu en kommentar.

- Prøv lige at hør her. Der er situationer, hvor det er helt på sin plads at stikke en person en flad. Man kan ikke sætte det på en præcis formel. Det afhænger fuldstændig af situationen. Her er et eksempel fra det virkelige liv, hvor jeg gjorde det.

Den 38-årige folketingspolitiker fortælller herefter om en episode, hvor han uddelte en 'flad' til en ophidset mand, som var aggressiv over for en kvinde. Det fik manden til at falde til ro.

- Fortryder jeg, at jeg stak ham en? Nej, det gør jeg ikke. Hvis man ser folk blive groft chikaneret, så kan det være på sin plads at stikke gerningsmanden en flad. Igen, det afhænger fuldstændig af situationen. Men at påstå, at det aldrig nogensinde er acceptabelt er noget sludder. Sådan har verden iøvrigt aldrig nogensinde hængt sammen.

- Og ja, jeg kunne godt finde på at stikke en person, som sprænger min postkasse i luften, så der flyver metaldele gennem min have, en flad. Naturligvis ikke, hvis det var er barn. Men en ung mand, absolut ja!

Se opslaget i sin helhed herunder og deltag i debatten.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de....

Opslået af Joachim B. Olsen på 1. januar 2016

Havde Joachim B. Olsen været i sin gode ret til at uddele lussinger, hvis han havde fået fat i kraven på personerne bag hærværket? 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip