Joachim B. Olsens debatmodstander vil i Folketinget

Der blev talt med store bogstaver, da folketingsmedlem Joachim B. Olsen (LA) og bloggeren Johnny Larsen tidligere på året mødtes i TV 2 for at diskutere politikerens holdning til ledige og sygemeldte danskere.

Nu kan diskussionen - hvis vælgerne ønsker det - blive taget op i folketingssalen. Johnny Larsen, sygemeldt journalist og blogger på avisen.dk, har meldt sig ind i Demokraterne og går nu efter en plads i Folketinget.

»Demokraterne er for mig at se det eneste parti, som reelt bare vil skabe et Danmark i balance, hvor de rige ikke skal gøres fattige, og hvor de svageste skal hjælpes. Et land, hvor de bredeste skuldre bærer de tungeste byrder, et land hvor fattig og rig har lige værd, og hvor hudfarve eller religion ikke støder borgere ud af samfundet,« siger den nybagte politiker i en pressemeddelelse.

Debatten mellem Larsen og Olsen skyldtes et blogindlæg med titlen »Brøleaben«, som Johnny Larsen havde skrevet på avisen.dk. Her beskyldte bloggeren Joachim B. Olsen for at »pisse« på de mennesker, der ikke kan klare sig selv.

Formanden for Demokraterne, Per Ørum Jørgensen, glæder sig over at få en engageret samfundsdebattør ind i sit parti.

»Med sin erklærede kærlighed til det danske velfærdssamfund repræsenterer Johnny Larsen alt det, som Demokraterne står for. Han har på formidabel vis sat ord på den frustration, som mange almindelige danskere bærer på i forhold til politikerne på Christiansborg, som har bevæget sig milevidt væk fra den virkelighed, som danskerne oplever,« siger partiformanden, der selv er tidligere folketingsmedlem for de Konservative og Kristendemokraterne.

Per Ørum Jørgensen stiftede Demokraterne efter sit brud med Kristendemokraterne. Det lille parti vil gøre op med højre-venstre-aksen i dansk politik og i stedet sætte inkludering og medborgerskab i højsædet.

Partiet forventer at stille op til kommunalvalget senere på året og forsøger også at få lov til at stille op til Folketinget.

Dagens Gossip