Joachim Fischer efter vanvidssejr: Vi var helt væk

Skrevet af admin

18/10/2013

Dagens topnyheder

Joachim Fischer måtte gennem hele følelsesregistret, før han fredag aften kunne juble som sejrherre i kvartfinalen ved badmintonturneringen Denmark Open.

I turneringens hidtil mest medrivende affære vandt han og makkeren, Christinna Pedersen, 21-14, 10-21, 30-29 over sydkoreanerne Ko Sung Hyun og Kim Ha Na.

Efter den neglebidende afslutning var det svært for Joachim Fischer at pege på årsagen til, at det danske par kunne afværge 10 matchbolde i tredje sæt.

- Jeg ved det ikke rigtigt. Vi er heldigvis seje sammen, og det var det, vi vandt på i dag.

- Vi lagde os ikke ned, selvom vi faktisk var helt væk i de sidste to sæt. Så fandt vi noget ekstra frem, og det er vi stolte af.

- Men det skal også siges, at der var meget held med i tingene. Vi kunne lige så godt have slået plat og krone om det til sidst, sådan føltes det. Det var godt, at vi sluttede ved 30, ellers tror jeg, at vi havde stået derinde endnu, siger han.

Der spilles maksimalt til 30 i et badmintonsæt, og ved 20-15 i koreanernes favør i tredje sæt så det heller ikke ud til, at publikum i en fyldt Odense Idrætshal skulle få den afslutning, som de vil huske i lang tid.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen nåede også at misbruge fire matchbolde, inden de for første gang i deres tid som par måtte gå den fulde distance i tredje sæt.

- 27 er vist det maksimale, vi har prøvet. 30 har jeg ikke prøvet, og jeg håber ikke at skulle prøve det igen foreløbig. Det var fantastisk derinde, men mentalt var det også en hård kamp, siger Joachim Fischer.

Danskerne skal i lørdagens semifinale møde Kinas olympiske mestre, de topseedede Zhang Nan og Zhao Yunlei.

/ritzau/