Joachim Löw vil se tysk kynisme

Tyskland vadede i chancer, da Nordirland tirsdag aften blev nedlagt 1-0. Med mere skarphed havde tyskerne vundet langt større efter en skudstatistik, der sagde 26-2 i tysk favør.

Nu har verdensmestrene frem til weekendens ottendedelsfinale til at finde skarpheden, for der kan man næppe forvente lige så mange tyske chancer, siger Joachim Löw, Tysklands landstræner.

- Vi skabte flere meget store chancer, men vi forspildte de fleste. Vi bliver nødt til at være skarpere i knockoutfasen. I dag burde vi have været foran med 3-0 eller 4-0 ved pausen, siger Joachim Löw ifølge AFP.

- Men vores forsvar var godt, og vi gav ikke nogen chancer væk, tilføjer Löw.

Thomas Müller var en af de tyskere, som kunne diagnosticeres med kronisk uskarphed tirsdag aften. Alligevel havde han overskud til lidt selvironi.

- Vi gjorde alle de ting, som vi havde trænet, men vi kunne bare ikke score. Alene i første halvleg kunne jeg have overhalet Gareth Bale på topscorerlisten, siger Thomas Müller, der fortsat er målløs ved turneringen.

Mario Gomez scorede Tysklands enlige mål efter en halv time.

Mens tyskerne er videre til ottendedelsfinalen som gruppevinder, er Nordirlands skæbne ukendt. Holdet blev nummer tre i gruppe C med tre point.

Særligt målmand Michael McGovern høster roser for sin pragtpræstation mod tyskerne. Hans mange redninger medfører, at nordirerne har en bedre målscore end Albanien, der sluttede med tre point i gruppe A.

- Michael McGovern var helt fantastisk, og nu har vi muligheden for at gå videre til knockoutfasen, siger Michael O'Neill, Nordirlands landstræner, ifølge uefa.com.

- Forhåbentlig skal vi ikke hjem. Jeg tror heller ikke, vores fans har planer om at tage hjem lige foreløbig. Vi ville gerne selv have sikret vores avancement, men så skal man ramme dagen mod verdensmestrene. Det gjorde vi ikke, siger landstræneren.

/ritzau/

Dagens Gossip