Job-boom i energisektoren

Der ligger tusindvis af job og venter i energisektoren over de næste år. Det skriver Børsen på baggrund af en analyse, som for første gang viser potentialet for jobskabelse inden for olie og havvindmøller.

»Danmark har en unik chance her, og der er forventninger om betydelig vækst i danske arbejdspladser på disse områder,« siger formand for offshorenergy.dk og tidligere topchef for Dong Energy, Anders Eldrup, til avisen.

Der venter op til 25.000 nye job inden for brancherne olie og havvindmøller.

»Vi har opnået en verdensledende position inden for havvindmøller, og det kan udnyttes. Her kan der ligge et væksteventyr for danske virksomheder,« siger Anders Eldrup.

Inden for oliebranchen er væksten tilsvarende positiv. Ifølge analysen, som Børsen henviser til, stiger antallet af ansatte fra 15.700 i 2012 til 29.200 i 2020 - alene inden for olie- og gasindustrien. Inden for havvindmøller ventes 10.000 nye arbejdspladser, så denne sektor i 2020 beskæftiger 21.000 ansatte.

Thomas Rand, direktør for energi hos ingeniørselskabet Rambøll erklærer sig enig i analysens tal. Dog er tidsperpektivet et usikkerhedsmoment, vurderer han.

»Jeg er meget enig i analysen. Det eneste, der er usikkert er, hvornår væksten udløses,« siger Thomas Rand til Børsen.

Både udviklingen af ny teknologi og energibranchens evne til at ekspandere globalt er afgørende faktorer for jobvæksten. En anden udfordring for industrien er at finde de rette medarbejdere.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip