Jobcentre diskriminerer indvandrere

Arbejdsløse Ali bliver behandlet dårligere end arbejdsløse Anders, når han henvender sig til jobcentrene.

I stedet for samme hjælp kan han både forvente dårligere aktivering og en diskriminering af hans arbejdsevne, skriver ugebladet A4.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at finanskrisen har haft samme job-konsekvens for både danskere og indvandrere.

Men når de mister jobbet og henvender sig til jobcenteret, får dobbelt så mange indvandrere besked på, at de er for belastede af psykiske problemer eller mangel på evner til at gå direkte ud i et nyt job.

- Min vurdering er, at der er noget om snakken, og der er grund til at se med uro på den udvikling. Ledigheden for vores medlemmer med anden etnisk baggrund er dobbelt så høj som arbejdsløsheden for danskere. Og deres vej tilbage på arbejdsmarkedet er betydeligt sværere, siger en bekymret forbundssekretær i 3F Per Christensen.

Siden 2008 har jobcentrene vurderet 30 procent flere indvandrere som for dårligt fungerende til at komme i arbejde, men kun 13 procent danskere er meldt ikke-jobklare.

Men jobcentrene afviser forskelsbehandlingen.

- Vi behandler alle ens og kigger på, hvilke ressourcer folk har. Og som udgangspunkt er man arbejdsparat - medmindre det så viser sig, at man ikke er i stand til at varetage et arbejde, siger jobcenterchef i Høje Taastrup, Dorthe Nielsen.

Kilde: Ugebrevet A4

 

Dagens Gossip