Jobcentre dropper millioner til ordblinde

Jobcentre over hele landet bruger ikke de millioner, som ellers skulle hjælpe arbejdsløse, der har svært ved at læse, til at få et job. En ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet viser, at jobcentrene i 2010 og 2011 fik 89,2 millioner kroner til læse-, skrive- og regnekurser. Men over halvdelen af pengene, 48,2 millioner, blev sendt retur til Beskæftigelsesministeriet.

- Det er chokerende, at jobcentrene ikke får gjort mere for at hjælpe de mennesker, siger Christian Juhl, som er arbejdsmarkedsordfører for Enhedslisten.

Pengene skulle bruges som tilskud til de såkaldte FVU-kurser (Forberedende Voksenundervisning).

- Nu vil jeg tage en snak med beskæftigelsesministeren om det her. Vi kan ikke leve med, at næsten 60 procent af de penge, der sendes ud til jobcentre for at hjælpe de ledige ordblinde, ikke bliver brugt. Vi må gøre noget, så kommunerne selv kan se, at det er vigtigt, siger Christian Juhl.

Penge går til jobrotation
De ubrugte millioner til ordblinde bliver nu i stedet blandt andet brugt til ordningen med jobrotation. Beskæftigelsesministeriet har valgt at hente 19,1 millioner kroner for hjælpen til ordblinde til at finansiere jobrotation.

Selv om Christian Juhl er meget kritisk over for den manglende hjælp til ordblinde, er han tilfreds med, at pengene bliver brugt på at hjælpe arbejdsløse.

- Det gavner trods alt de ledige. Dem kan man ikke investere for meget i, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip