Jobcentre: Regelcirkus spænder ben for job

Regelcirkusset på landets jobcentre er årsag til, at det er vanskeligt at få folk i arbejde. Sådan lyder det i en rundspørge, som Berlingske har lavet til 39 af landets jobcebterchefer.

Mere end 70 procent forklarer, at der for ofte er regelændringer på området, og næsten halvdelen mener, at reglerne forhindrer dem i at få ledige i arbejde.

- Hvordan kan man skabe resultater, når der stort set ikke går en uge, uden reglerne bliver ændret? Hvilken organisation kan i længden holde til, at man flere gange om ugen kritiserer medarbejderne, resultaterne og ændrer på vilkårene, siger arbejdsmarkedschef i Gribskov Kommune, Peter Olsen, til avisen.

Samme toner lyder fra eksempelvis jobcentrene i Rødovre og Tårnby-Dragør, hvor man indimellem har gjort det modsatte af, hvad den ledige havde brug for.

- Hvis vi har gjort noget andet, har staten straffet os økonomisk, og det ønsker vi jo heller ikke, siger jobcenterchef i Tårnby-Dragør Claus Wester.

I Gribskov ønsker man sig faktisk bare ro til at arbejde med reglerne.

- Giv os tid til at implementere dem og lad reglerne virke, før I laver dem om igen, lyder bønnen fra Peter Olsen.

I Helsingør er man dog helt uenig. Her mener jobcenterchef Mette Gregersen, at kollegaerne bør stoppe klynkeriet, for der er plads til forbedringer over alt.

Kilde: Berlingske

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip