Jobflytning udløser krisehjælp til ansatte

Skrevet af admin

03/10/2015

Mest læste i dag

Flere styrelser havde behov for krisehjælp efter torsdagens nyhed om, at deres job blev udflyttet til 38 byer i provinsen i et forsøg fra regeringen på at vende afvikling til udvikling i landdistrikterne.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

I NaturErhvervstyrelsen skal omkring 390 - cirka halvdelen - af medarbejderne i København flyttes til Augustenborg Slot på Als.

Ifølge direktør Jette Petersen havde man ved annonceringen af udflytningen sørget for krisepsykologer, og styrelsens egne arbejdsmiljøkonsulenter og psykologer var også til stede.

Statens Administration, som flytter cirka 220 medarbejdere til Hjørring og de resterende cirka 70 til ATP/Udbetaling Danmark, der har fem regionale centre, beretter om noget tilsvarende.

- Vi mærkede alle de klassiske reaktioner lige fra chok til gråd. Folk er kede af det. Det kommer bag på stort set alle, fortæller direktør Frank Petersen til Kristeligt Dagblad.

- Vi tog hånd om medarbejderne, blandt andet med et team af krisepsykologer, som håndterede, hvad der måtte være, og hjalp enkelte med at få lavet en plan for den nærmeste fremtid.

- Endvidere gav vi plads til, at medarbejderne kunne tale sammen - og med deres nærmeste leder - resten af dagen. Folk spekulerer jo på, om de skal flytte, om de skal væk fra familie og venner.

Men krisehjælp er at "overdrive spøgen", mener tidligere lægelig direktør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen:

- Skal man have krisehjælp, risikerer man at gøre tingene værre, for så signalerer man, at det nærmest er en socialtruende eller livstruende tilstand, man befinder sig i, siger han.

- Jeg kan godt forstå, at folk er kede af det. Det er naturligt, men man dør ikke af det. Så hellere tale med kollegerne og familien.

/ritzau/