Jobkøen bliver stadig kortere

Fra september til oktober faldt bruttoledigheden med 1100 personer til en sæsonkorrigeret total på 120.400 personer.

Det svarer til en ledighedsprocent på 4,5 procent, oplyser Danmarks Statistik.

Statistikerne tager dog forbehold for, at der måske i virkeligheden er 200 flere ledige. Det skyldes, at Herning ikke har kunnet levere data om kontanthjælpsmodtagere for to uger i oktober.

Men det ændrer altså ikke på, at pilen peger ned for arbejdsløsheden. I juli, august og september lå ledighedsprocenten på 4,6.

- Bruttoledigheden var i oktober 4,3 procent for mænd og 4,7 procent for kvinder. Målt i ikkesæsonkorrigerede tal er bruttoledigheden siden oktober 2014 faldet med 0,4 procentpoint for både mænd og kvinder, skriver Danmarks Statistik.

Chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit bemærker i en kommentar, at faldet i bruttonationalproduktet altså ikke kan ses på beskæftigelsen.

Det skyldes formentlig, at det først er i tilfælde af udsigt til en længere periode med økonomisk tilbagegang, at virksomhederne skærer ned.

Og lige nu forventer de fleste en vækst på omkring to procent næste år, hvilket vil være det højeste niveau i mange år.

- Men vi skal dog nok forvente, at fremgangen i beskæftigelsen løjer af, og at ledigheden ikke vil falde med samme hast som tidligere, skriver han.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) glæder sig også over, at ledighedskøen er blevet kortere.

- Det er godt for de mennesker, der skifter ledighed ud med et arbejde, det er godt for virksomhederne, og det er godt for dansk økonomi, skriver han i en pressemeddelelse.

Bruttoledigheden opgøres som antallet af jobparate personer, der modtager dagpenge, kontanthjælp eller er i aktivering.

/ritzau/

Dagens Gossip